Groep 5 en 6 naar het museum

Donderdag is groep 5/6 naar het Rijksmuseum van Oudheden geweest in Leiden. Een hele onderneming met de bus en de trein, maar wat hebben we het leuk gehad! Voor veel kinderen was het de eerste keer met de trein, dus best een beetje spannend!Toen we in Leiden aankwamen hebben we eerst ons tienuurtje gegeten op het station, waarna we een klein stukje moesten lopen naar het museum. In de ochtend hebben we deel genomen aan het programma ‘Archeoloog in een uur!’ waar de kinderen aan de slag gingen met vragen over de gevonden voorwerpen in het museum en het zelf sorteren van materiaal van wel 1000 jaar oud! Wij zijn op school met de thema’s afval, voorwerpen van vroeger en opgravingen bezig, het programma in het museum paste daar dus heel mooi bij.
Na de lunch zijn we in het museum naar de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ geweest. Een prachtige tentoonstelling met veel schatten uit het oude Egypte, mummiekisten en met echte mummies… Best wel spannend maar ook heel interessant. Door de audiotour voor kinderen hebben ze veel gehoord en geleerd over alles wat ze konden zien. Moe maar zeer voldaan zijn we weer richting school gegaan waar de kinderen werden opgewacht door hun ouders.
Vandaag stond natuurlijk in het teken van ons bezoek. De leerlingen hebben eerst een woordweb gemaakt, waarna ze met de 5 belangrijkste woorden zinnen zijn gaan maken. Een mooie tekening kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Als afsluiter hebben de leerlingen hun eigen naam in Hiërogliefen (het schrift van het Oude Egypte) geschreven.
Kortom, het waren twee heerlijke dagen!

Welkom! Wij gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met het cookie en privacybeleid van Stichting Spaarnesant.