Meet the Streets project op OBS De Globe

Bij het Meet the Streets project maken de leerlingen van groep 7 kennis met de straatcultuur tijdens workshops hiphopdans, rap, DJ en graffiti. Zij gaan aan de slag met de hedendaagse, nieuwe cultuurvormen, die hun oorsprong vinden op straat. Middels dit project laat Cultureel verschil de leerlingen zien dat je ook op eigen initiatief culturele activiteiten kunt ondernemen, zonder dat je lid bent van een vereniging of club. Zo gebruikt een DJ vooral zijn computer, een rapper hoeft niet weg uit zijn kamer en heeft een graffiti-artiest de wereld om zich heen als doek en oefent zijn schetsen eindeloos achter een bureau.
Door middel van dit project kunnen de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis maken met cultuur.

GEDURENDE VIER WEKEN KRIJGEN DE LEERLINGEN VAN GROEP 7 ELKE WEEK EEN WORKSHOP IN ÉÉN VAN DE DISCIPLINES. ELKE WORKSHOP WORDT VERZORGD DOOR EEN LOKALE DOCENT OF IN SAMENWERKING MET EEN LOKALE ORGANISATIE. NA AFLOOP VAN DE WORKSHOPS KUNNEN DE LEERLINGEN ZICH INSCHRIJVEN VOOR EEN GRATIS VERDIEPENDE LES VAN ÉÉN VAN DEZE DOCENTEN. TIJDENS DEZE LES GAAN LEERLINGEN DIEPER IN OP DE DISCIPLINE EN GEEFT EEN DOCENT ADVIES OVER HOE KINDEREN IN HUN EIGEN TIJD AAN DE SLAG KUNNEN MET DE KUNSTSTROOM. DEZE NASCHOOLSE LESSEN VINDEN PLAATS BIJ DE TONEELSCHUUR EN HART. DOOR DE WORKSHOPS DAAR PLAATS TE LATEN VINDEN, MAKEN LEERLINGEN KENNIS MET HUN CULTURELE LEEFOMGEVING. VOOR MEER INFO OVER HET PROJECT GA JE NAAR WWW.CULTUREELVERSCHIL.NL

Welkom! Wij gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met het cookie en privacybeleid van Stichting Spaarnesant.