PBS: Positive Behavior Support

Op school werken wij met PBS: Positive Behavior Support: Iedereen die betrokken is bij de school werkt aan een veilig en positief schoolklimaat, waarin leerlingen optimaal kunnen profiteren van het geboden onderwijs. De basiswaarden voor PBS bij ons op school zijn:

Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Respect en Plezier

De gedragsafspraken horen bij de waarden en hangen zichtbaar in de school.
Elke twee weken staat er een afspraak centraal. Door het geven van complimenten en/of armbandjes wordt het goede gedrag steeds benadrukt, het blijkt dat er bij ons op school heel veel goed gaat!!! Kinderen kunnen een persoonlijke beloning verdienen wanneer zij een aantal armbandjes hebben ‘gespaard’. Als de klas met elkaar voldoende armbandjes heeft verdiend is er een leuke activiteit als beloning. De kleuters doen natuurlijk ook mee en verdienen voor zichzelf ‘smileys’.
Wanneer een leerling zich niet aan de afspraken houdt, zal er een consequentie zijn. Deze zijn bij alle leerlingen en medewerkers bekend. Regels/afspraken staan nooit op zichzelf (regel om de regel) maar hebben altijd een reden.

De gedragsafspraken horen bij de waarden en hangen zichtbaar in de school

Omschrijving kernwaarden:
Veiligheid, Verantwoordelijkheid, Respect en Plezier

Veiligheid

In een omgeving waar je je gezien en gehoord voelt, waar het rustig en sfeervol is met aandacht voor elkaar voel je je Veilig. Met elkaar letten we er ook op dat de situatie om ons heen, in de klas, in het gebouw en op het plein Veilig is. We spelen en leren samen en hebben het fijn, daarom kan het op De Globe zo Veilig zijn!

Verantwoordelijkheid

Verantwoordelijk zijn voor je eigen gedrag, je taalgebruik, zorgen voor je eigen spullen, die van een ander en van de school maakt dat iedereen zelf let op wat hij of zij zelf moet doen om het leuk en gezellig te houden.
Vanuit jouw Verantwoordelijkheid bezorg je niet alleen jezelf, maar ook anderen een fijne tijd!

Respect

Behandel en benader een ander zoals je graag zou willen dat zij dat bij jou ook doen. Wanneer je de andere kinderen, de ouders, onze gasten en de juffen en meesters met Respect tegemoet treedt, zal jij ook Respect ontvangen.
Gebruik jij Respect in het omgaan met elkaar, dan staan anderen ook graag voor jou klaar!

Plezier

Met Plezier naar school gaan is voor iedereen die betrokken is bij onze school belangrijk!
Dat geldt voor onze peuters, leerlingen, ouders en teamleden.
Als je met Plezier naar school kan gaan, zal het spelen, omgaan met elkaar en leren prettiger gaan!

Veiligheid, Verantwoordelijkheid en Respect, deze drie dingen hier, maken samen ons school-PLEZIER !

Welkom! Wij gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met het cookie en privacybeleid van Stichting Spaarnesant.