Welkom! Wij laten u graag onze school zien

Op deze website vindt u veel informatie over onze school, obs De Globe. Wilt u sfeer proeven, de school zien en in een gesprek meer te weten komen over hoe wij werken, maakt u dan vrijblijvend een afspraak voor een rondleiding.

Wij ontvangen u graag!

OBS De Globe voor kinderen van 2 t/m 12 jaar

Op De Kleine Globe, onze peuterspeelzaal zijn kinderen vanaf 2 jaar welkom. De basisschool, De Globe, sluit hierop aan. Wij bieden voor uw kind een doorgaande leerlijn t/m groep 8. Peuters en kleuters hebben een eigen knus gebouw dat door een plein gescheiden wordt van het gebouw van de groepen 3 t/m 8.

Donderdagochtend zijn kinderen van 0 t/m 3 jaar met hun ouders welkom in de Speelgroep van Dock in ons peuter/kleutergebouw.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen met plezier naar school komen en dat zij zich hier thuis voelen. Vertrouwen in de mogelijkheden van onze leerlingen, altijd vanuit het streven er uit te halen wat erin zit, biedt kinderen de kans hun schoolloopbaan met succes te voltooien. Dit geldt zowel voor kinderen die makkelijk leren, als voor kinderen die daar wat meer moeite mee hebben.

De Globe Veelzijdig en Kleurrijk!

Veelzijdig en Kleurrijk!

Het enthousiaste team werkt met veel plezier aan de ontwikkeling van de leerlingen met aandacht voor de verscheidenheid aan waarden, achtergrond en cultuur zoals we die kennen in de Nederlandse samenleving. De verschillende culturele achtergronden van de leerlingen maken onze school zó kleurrijk!

Het spreken van de Nederlandse taal is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Vanuit respect en aandacht hebben voor elkaar in de wetenschap dat we op school zijn om te leren doen we daar wel allemaal ons best voor.

Op school spreken we Nederlands, zo kunnen we elkaar allemaal verstaan. Als VVE school bieden wij voor peuters en kleuters het Piramideprogramma, LOGO 3000 en een uitgebreid woordenschataanbod aan. (Als extra aanbod bieden we de moeders op maandagochtend Lessen Nederlandse Taal.)

"De wereld de school in en de school de wereld in"

— Slogan De Globe

Veelzijdig

Wij doen ons best Passend onderwijs te bieden waar nodig en de haalbaarheid hiervan wordt altijd met de ouders besproken. Wij streven naar een ontwikkeling passend bij het niveau met waar nodig een aangepast leerstof/les- programma. Ondersteuning bieden wij naar mogelijkheid en in overleg volgens rooster. Soms is het inschakelen van een expert, een onderzoek naar de mogelijkheden van een kind of een verwijzing en overplaatsing naar een andere vorm van onderwijs noodzakelijk.

Het vergroten van de leefwereld van onze leerlingen doen we vanuit het thematisch werken, excursies, deelname aan het cultuuraanbod binnen en buiten de school, sportactiviteiten en toernooien.

De school hanteert de slogan:

De wereld de school in en de school de wereld in

Het is fijn als ouders in staat zijn te begeleiden of te helpen met het vervoer bij activiteiten buiten de school. Ook biedt de school mogelijkheid voor deelname aan externe naschoolse activiteiten als het School In De Wijk aanbod en huiswerkbegeleiding.

PBS

Op school werken wij met PBS: Positief Behaviour Support: Iedereen die betrokkenen is bij de school werkt aan een veilig en positief schoolklimaat, waarin leerlingen optimaal kunnen profiteren van het geboden onderwijs. De basiswaarden voor PBS bij ons op school zijn Plezier, Veiligheid, Verantwoordelijkheid en Respect. De gedragsafspraken horen bij de waarden en hangen zichtbaar in de school.

Elke twee weken staat er een afspraak centraal. Door het geven van complimenten en/of armbandjes wordt het goede gedrag steeds benadrukt, het blijkt dat er  bij ons op school heel veel goed gaat!!! Als de klas met elkaar voldoende armbandjes heeft verdiend is er een leuke activiteit als beloning.
Wanneer een leerling zich niet aan de afspraken houdt, zal er een consequentie zijn. Deze zijn bij alle leerlingen en medewerkers bekend. Regels/afspraken staan nooit op zichzelf (regel om de regel) maar hebben altijd een reden. Lees verder over Veiligheid, verantwoordelijkheid en respect.

Team

Op de Globe werken 20 betrokken en enthousiaste medewerkers. Met veel plezier gaan zij dagelijks aan de slag met de aan hen toevertrouwde kinderen en werken zij aan de ontwikkelingen in het onderwijs en ónze school.

Er zijn drie individuele contact/gespreksmomenten per schooljaar tussen ouders en leerkracht. Hebt u vragen, wilt u overleggen, dan bestaat de mogelijkheid na schooltijd een afspraak te maken voor een tussentijds gesprek.

Stagiaires

Wij bieden stagiaires van diverse opleidingen de mogelijkheid bij ons op school praktijkervaring op te doen. Zij zijn tenslotte mogelijk onze collega’s voor de toekomst.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de dagelijkse gang van zaken leest u dan de beknopte schoolinformatie voor groep 1 t/m 8 hier.
Specifieke informatie voor de peuters leest u hier.

Bestuur:

OBS De Globe is een school van Stichting Spaarnesant. Wilt u meer weten van Stichting Spaarnesant, klikt u dan hier.

Blijf op de hoogte van het schoolnieuws! Je vindt het op Social Schools.

Alles over Social Schools