Onze school

Welkom op de Globe, een parel in de Boerhaavewijk!

Op onze school hebben we de ambitie én het vertrouwen in onze leerlingen om hen alle kansen te bieden hun talenten te ontdekken en gebruiken, zodat zij dagelijks met veel plezier naar onze fijne school komen!

OBS de Globe voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

De basisschool de Globe biedt voor uw kind een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m groep 8.

We werken nauw samen met de peuterspeelzaal van Hero Kindercentra. Deze peuterspeelzaal bevindt zich in het gebouw van onze school. Hier zijn kinderen al welkom vanaf 2,5 jaar. Neemt u daarvoor contact op met Hero; www.herokindercentra.nl/locaties/peuteropvang-ramaerstraat  of 06-82995640.

 

Kinderen tot optimale leerprestaties begeleiden!

Een professioneel team werkt met veel plezier aan de ontwikkeling van de leerlingen om hen de beste versie van zichzelf te laten zijn.

Wij bieden onze leerlingen hoogwaardig onderwijs in een veilige en plezierige schoolomgeving. De leerlingen krijgen alle kansen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen waarbij zelfstandigheid, eigenaarschap en samen werken voorop staan.

Door thematisch onderwijs verbinden wij de basis- en zaakvakken met diverse vakgebieden en wordt in alle groepen op een bij de leeftijd passende manier hard gewerkt om basisvaardigheden te leren en de wereld te ontdekken.

We voeden onze leerlingen op tot kritische, zelfstandige en gelijkwaardige burgers die met elkaar goed leren samenleven in een diverse maatschappij.

OBS de Globe, voor steengoed onderwijs!

— Slogan de Globe

Zo gaan wij met elkaar om!

We hebben zes schoolafspraken, die alle leerlingen en medewerkers op school kennen. Iedere twee weken staat in de gehele school dezelfde afspraak centraal. Zo houden we de afspraken levend en betekenisvol en kan er gebouwd worden aan een goed pedagogisch klimaat waarin het prettig is om te werken en te leren!

De Globetrotters

Op onze school hebben we een projectgroep opgezet, genaamd ‘de Globetrotters’. Deze projectgroep is speciaal voor leerlingen die extra uitdaging buiten de klas kunnen gebruiken. Onder begeleiding van een ervaren leerkracht hebben een aantal leerlingen van groep 5 t/m 8 wekelijks een middag onderwijs met elkaar! Hier staan ontdekken, onderzoeken, samenwerken en plannen centraal.

ICT

ICT neemt een belangrijke plaats in op onze school, waarbij kinderen leren hoe ze op een constructieve en veilige manier van deze technologie gebruik kunnen maken. We gebruiken ICT actief in het leerproces met middelen van deze tijd zoals het digibord, IPads en de NAO Robot.

Helpende hand van ouders

Het is fijn als ouders in staat zijn te begeleiden of te helpen met het vervoer bij activiteiten buiten de school. Ook biedt de school mogelijkheid voor deelname aan externe naschoolse activiteiten als het School In De Wijk aanbod en huiswerkbegeleiding.

Team

Op de Globe werken 22 betrokken en professionele medewerkers. Met veel plezier gaan zij dagelijks aan de slag met de aan hen toevertrouwde kinderen en werken zij aan de ontwikkelingen in het onderwijs en onze school. Wij hebben uw meest kostbare bezit (uw kinderen) vijf uur per dag en vijf dagen in de week bij ons, u mag er op vertrouwen dat wij uitstekend voor hen zorgen en hen het beste onderwijs bieden.

Er zijn standaard drie individuele contact/gespreksmomenten per schooljaar tussen ouders en leerkracht. Hebt u vragen, wilt u overleggen, dan is er altijd de mogelijkheid na schooltijd een afspraak te maken voor een tussentijds gesprek.

Schoolgids 2023-2024

Meer informatie leest u in onze schoolgids, klikt u dan hier.

Bestuur Spaarnesant

OBS de Globe is een school van Stichting Spaarnesant. Wilt u meer weten van Stichting Spaarnesant, klikt u dan hier.

Blijf op de hoogte van het schoolnieuws! Je vindt het op Social Schools.

 

Alles over Social Schools

Welkom! Wij gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met het cookie en privacybeleid van Stichting Spaarnesant.