Welkom op de Globe, een parel in de Boerhaavewijk!

Van harte welkom op de website van OBS de Globe! Wilt u meer weten over onze mooie school? Maakt u dan een vrijblijvende afspraak voor een rondleiding en een oriënterend gesprek met de directeur van de school, wij ontvangen u graag!

OBS de Globe voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

De basisschool de Globe biedt voor uw kind een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m groep 8.

Op de Kleine Globe, de peuterspeelzaal van Hero Kindercentrum zijn kinderen vanaf 2 1/2 jaar welkom. Neemt u daarvoor contact op met Hero; https://www.herokindercentra.nl/

Wij vinden het enorm belangrijk dat alle kinderen met plezier naar school komen, zich goed voelen en weten dat een professioneel team van leraren, assistenten en ondersteuners voor hen klaar staat. Het is belangrijk dat ouders, leerkrachten en kinderen hun inbreng hebben in het schoolgebeuren en dat er geluisterd wordt naar elkaars wensen. In harmonie en openheid kan er zo gebouwd worden aan een goed pedagogisch klimaat waarin het prettig is om te werken en te leren en waarbij iedereen zich betrokken voelt.

Kinderen tot optimale leerprestaties begeleiden!

Een professioneel team werkt met veel plezier aan de ontwikkeling van de leerlingen om hen de beste versie van zichzelf te laten zijn.

Wij bieden onze leerlingen hoogwaardig onderwijs in een veilige en plezierige schoolomgeving. De leerlingen krijgen alle kansen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen waarbij zelfstandigheid, eigenaarschap en samen werken voorop staan.

Door thematisch onderwijs verbinden wij de basis- en zaakvakken met diverse vakgebieden en wordt in alle groepen op een bij de leeftijd passende manier hard gewerkt om basisvaardigheden te leren en de wereld te ontdekken. We voeden onze leerlingen op tot kritische, zelfstandige en gelijkwaardige burgers die met elkaar goed leren samenleven in een diverse maatschappij. Vanuit het positief bekrachtigen van gewenst gedrag (PBS) creëren wij samen een hele fijne sfeer op school.

OBS de Globe, voor steengoed onderwijs!

— Slogan de Globe

ICT

ICT neemt een belangrijke plaats in op onze school, waarbij kinderen leren hoe ze op een constructieve en veilige manier van deze technologie gebruik kunnen maken. We gebruiken ICT actief in het leerproces met middelen van deze tijd zoals het digibord, IPads en de NAO Robot.

Helpende hand van ouders
Het is fijn als ouders in staat zijn te begeleiden of te helpen met het vervoer bij activiteiten buiten de school. Ook biedt de school mogelijkheid voor deelname aan externe naschoolse activiteiten als het School In De Wijk aanbod en huiswerkbegeleiding.

PBS

Op school werken wij met PBS: Positief Behavior Support: Iedereen die betrokkenen is bij de school werkt aan een veilig en positief schoolklimaat, waarin leerlingen optimaal kunnen profiteren van het geboden onderwijs. De basiswaarden voor PBS bij ons op school zijn Plezier, Veiligheid, Verantwoordelijkheid en Respect. De gedragsafspraken horen bij de waarden en hangen zichtbaar in de school.

Team

Op de Globe werken 22 betrokken en professionele medewerkers. Met veel plezier gaan zij dagelijks aan de slag met de aan hen toevertrouwde kinderen en werken zij aan de ontwikkelingen in het onderwijs en onze school. Wij hebben uw meest kostbare bezit (uw kinderen) vijf uur per dag en vijf dagen in de week bij ons, u mag er op vertrouwen dat wij uitstekend voor hen zorgen en hen het beste onderwijs bieden.

Er zijn standaard drie individuele contact/gespreksmomenten per schooljaar tussen ouders en leerkracht. Hebt u vragen, wilt u overleggen, dan is er altijd de mogelijkheid na schooltijd een afspraak te maken voor een tussentijds gesprek.

Stagiaires

Wij bieden stagiaires van diverse opleidingen de mogelijkheid bij ons op school praktijkervaring op te doen.

Meer informatie leest u in onze schoolgids, klikt u dan hier.

Bestuur:

OBS de Globe is een school van Stichting Spaarnesant. Wilt u meer weten van Stichting Spaarnesant, klikt u dan hier.

Blijf op de hoogte van het schoolnieuws! Je vindt het op Social Schools.

Alles over Social Schools