Peuterspeelzaal

De Kleine Globe

Peuterspeelzaal De kleine Globe is een VVE locatie (Voor- en Vroegschoolse Educatie).
Er wordt gewerkt aan alle ontwikkelingsgebieden: Taalontwikkeling, denkontwikkeling en de oriëntatie op ruimte en tijd. Veel aandacht wordt gegeven aan het uitbreiden van de woordenschat en het beheersen en spreken van de Nederlandse taal.

We gebruiken daarvoor de Piramidemethode en LOGO 3000.
De Piramidemethode werkt met thema’s waarin in twee of drie weken nieuwe woorden worden aangeboden die passen bij dit thema. Voorbeelden van thema’s zijn: “Welkom”, “Herfst”, “Ziek en gezond”, “Verkeer” en nog veel meer.

LOGO 3000 is een methode die we gebruiken voor het vergroten van de woordenschat. Met een computerprogramma kunnen de kinderen op school en thuis nieuwe woorden en begrippen op speelse wijze, via diverse opdrachten oefenen en eigen maken.

Ouders

Peuterspeelzaal De kleine Globe heeft een eigen oudercommissie. Deze oudercommissie denkt en praat mee over de beleidszaken. Hebt u interesse in deelname in deze oudercommissie, laat het dan weten. De werkzaamheden van de oudercommissie van de peuterspeelzaal zijn vastgelegd in een regelement en lijken meer op de taken en bevoegdheden van de MR. Waar nodig is er overleg en contact met de MR van de basisschool.

In de groep

In de peutergroep zijn altijd twee leidsters aanwezig. Peuters komen op maandag en donderdagochtend of op dinsdag en vrijdagochtend. Oudste peuters met VVE indicatie komen ook op woensdagochtend.
Er is sprake van een doorgaande lijn in aanbod en ontwikkeling van peuterspeelzaal naar basisschool.
• Om 8.15 uur – gaat de deur open. Ouders en kinderen werken of spelen dan samen met de materialen die door de leidsters zijn klaargezet.
• Om 8.30 uur – vragen we de ouders vriendelijk om te vertrekken en gaat het dagprogramma voor de kinderen verder.
• De peuters worden om 12.00 uur weer door hun ouders opgehaald.

Meer informatie over de dagelijkse gang van zaken, vindt u hier (download peuterinformatie)

De Globe veelzijdig en kleurrijk!

Inspectiebezoek

Jaarlijks vindt er, in opdracht van de gemeente en uitgevoerd door de GGD, een onaangekondigd inspectiebezoek plaats op de ,peuterspeelzaal. Hierbij worden de voorwaarden uit de Wet Kinderopvang getoetst.
Op 21 juni 2019 is de peuterspeelzaal bezocht voor inspectie:
De peuterspeelzaal voldoet aan de tijdens dit bezoek getoetste voorwaarden uit de Wet Kinderopvang. (wilt u het inspectierapport inzien klik dan hier)

Nieuwsgierig of interesse?
Wilt u meer weten of een kijkje komen nemen, neemt u dan contact op met de school.
• U kunt telefonische informatie inwinnen of een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsbezoek.
• U kunt de school binnenlopen en een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek waarbij we u graag de peuterspeelzaal en de school, waar de peuters spelen en leren, laten zien.
Wanneer u besluit uw kind aan te melden, dan vullen we samen het inschrijfformulier in en maken afspraken over het wennen en de datum waarop uw kind mag beginnen.

 

Welkom! Wij gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden. Door verder te surfen op onze website ga je akkoord met het cookie en privacybeleid van Stichting Spaarnesant.